Piispa Matti Repo vieraanamme 3.2.2012

Piispa piinapenkissä

Eskon koulu sai perjantaina 3.2. arvovaltaisen vieraan, kun piispa Matti Repo kävi kertomassa työstään ja tutustumassa oppilaisiin. ”Yksi tärkeä tehtäväni onkin vierailut”, hän kertoi.

Tamperelainen Matti Repo on valmis vastaamaan Eskon koulun oppilaiden esittämiin kysymyksiin

Piispa kuljeskeli koulussa ja kävi syömässä oppilaiden mukana. Ruokailun jälkeen kuudesluokkalaiset haastattelivat häntä hänen työstään ja piispatietoudesta, jonka jälkeen oli loppuhuipennuksena piispan piinapenkki eli kysymyksiä hänen yksityiselämästään. Hän paljasti mm. sen, että hänen kärsivällisyytensä ei riitä Rubikin kuution tekoon ja että musiikkimaku painottuu klassiseen ja jazziin.

Kuudennen luokan oppilaat Antti Salminen (vas.) ja Henri Nieminen haastattelevat Matti Repoa

”Lapsena elämän tarkoitus on kasvaminen”, piispa vastasi, kun häneltä kysyttiin elämän tarkoitusta. Lämminhenkinen tamperelainen kertoi, ettei valitettavasti osaa ratsastaa, mutta perheestä kysyttäessä vastaus oli myönteinen: ”Kyllä, vaimo ja neljä lasta”, hän jatkoi ja kertoi samaan hengenvetoon, että vaimokin on hengellinen: ”Kyllä, pappi.”

Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo kuuntelee Antti Salmisen ja Saku Kallion soittoa

Matti Revon eläinmaku on kuulemma koirat. ”Olen enemmän koiraihminen”, hän myönsi. Palkasta kyseltäessä vastaus oli ympäripyöreä: ”Kyllä sillä perheen elättää, hyväntuulinen piispa päätti.

Karolina Karlsson 6. lk, kuvat ja kuvatekstit Jenna Venäläinen 6. lk

Jännittävä piispantarkastus

Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo kävi vierailulla Eskon koulussa. Se oli jännittävää. Hän oli heti ensi näkemältä piispan oloinen.

Koulun oppilaat olivat laatineet muutamia kysymyksiä. Olin itse haastattelijana. Se oli todella jännittävä kokemus, sillä piispa on tärkeä henkilö. Haastattelun jälkeen olo oli jo rennompi, koska piispa tuntui mukavalta ja hauskalta.

Iida Jussila 6. lk
Tilanne oli todella jännittävä. Se oli sekoitus jännitystä ja ihmeellisyyttä. No, piispahan oli ihan mukava, ja hän tiesi todella paljon piispan työstä (no, hänhän on piispa). Hän oli lempeä-ääninen ja mukava.

Henri Nieminen 6. lk

Permalink

Vastaa