Pöytäkirja 14.1.2014

Läsnä (hallitus) : Laura Reiniaho, Minna Minkkinen, Elina Turunen, Miia Palmu, Oskari Kola, Satu Tase.

1§ Kokouksen avaus, järjestäytyminen, laillisuus- ja päätösvaltaisuuden toteaminen.

Puheenjohtaja Terhi Thure estynyt tulemaan, joten Vpj. Miia Palmu toimi kokouksen puheenjohtajana. Kokouksen puheenjohtaja avasi kokouksen klo 18.05. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Kokouksen sihteeriksi valittiin Minna Minkkinen.

2§ Asialistan hyväksyminen

Asialista hyväksyttiin ja sovimme, että käydään koulun toimintaan liittyvät asiat läpi rehtori Hannun ollessa paikalla alkukokouksen.

3§ Edellisen kokouksen pöytäkirja ja allekirjoitukset

Edellisen 2.12.13 kokouksen pöytäkirjaa ei allekirjoitettu, kun Terhi Thure ja Hanna Mäkelä eivät olleet kokouksessa. Siirtyy seuraavaan kokoukseen. Sovimme, että edellisen kokouksen pöytäkirjan kohta 10 käydään uudelleen läpi / tarkentaen seuraavassa kokouksessa.

4§ Talous

Käytiin taloustilanne läpi. Jäseniä on 53.

5§ Koulun kuulumiset

Hannu Tuure oli kokouksessa kertomassa koulun kuulumisia. Hannu totesi koululle kuuluvan hyvää.

Koulukuljetukset sujuneet pääasiassa hyvin. Kouluruoka ei ole joskus riittänyt riittävästi kaikille, tällöin käytetty ruokia pakasteesta. Asiasta annettu palautetta. Koulun siivoajat ovat myös ruokalassa keittäjän apuna.

Sähkökatkospäivä oli ollut hieman hankala koululla. Tällainen tapahtui ensimmäisen kerran. Epäkohtia ja ongelmia esiintyi. Oppilaat päätettiin laittaa kotiin, koska  koulussa oli aivan pimeää, luokat lukossa (sähkölukot?), varageneraattorissa vikaa yms. Jatkossa kuitenkin vastaavan sattuessa lapset jäävät kouluun, eikä laiteta kotiin. Ja muutenkin toimintatapoja mietitään.

Koulun turvallisuussuunnitelmaa käydään taas läpi. Paloharjoituksia tehdään myös. KIVA-tiimi on selvittänyt syksyllä joitain kiusaamistapauksia. Hanna Nyman vetää Kiva-tiimiä.

Löytövaateasiaan ja naulakkojärjestykseen on kiinnitetty enemmän huomiota ja vaatteet löytää paremmin omistajan. Koulu toivoo, että oppilaan vaatteet, kengät ja varusteet nimikoidaan. Ja vaatteiden ripustuslenkit olisi hyvä olla ehjät.  Oppilaskuntatoimintaa yritetään viritellä uudelleen, ei ole oikein löytynyt vastaavaa opettajaa sen toimintaan tänä vuonna. Kouluilla olisi suotavaa olla oppilaskuntatoimintaa.

Rehtori kertoi myös, että perusopetuksen puolella 7 opettajan virkaa.

Koulun tämän vuoden teema on turvallisuus. Suunniteltu koulun turvallisuusteemapäivä on maaliskuun lopulla. Koulu pyytää tarvittaessa vanhempainyhdistystä mukaan päivän suunnitteluun ja toteutukseen. Rehtori on yhteydessä asiasta.

Koulun vieressä oleva kunnan kenttä, on myös oppilaiden liikuntatuntikäytössä ja välituntitilaa. Tämä huomioitava kentänkin käytössä. Rehtorin mukaan kentälle saa tulla 15.00 jälkeen varmasti. Aikaisemmin (kouluajalla 8-15.00) kentälle tulevat muut ihmiset tai koulusta jo päässeet oppilaat ovat siellä tilanteen mukaan tapauskohtaisesti. Koulun piha puolestaan on vain koulun iltapäivätoiminnan käytössä 16.30 asti.

Koulukuvauspäivä on jo sovittu syyskuun alkuun 2014. Rehtori muisteli laittaneensa koulukuvaussopimuspaperin puheenjohtaja Terhi Thurelle.

Koulun ohi menevän Hikiäntien varressa olevasta nopeusnäytöstä on ollut hyötyä. Autojen nopeudet hidastuneet koulun alueella.  Nopeusnäytön dataa seurataan.

6§ EKVY:n Opintoretket – rahallinen tuki koululle

EKVY:n hallitus myöntää summan aina varojensa mukaan. Tästä olemassa erillinen ohjeistus. Koulun opettajat päättävät miten opintoretkirahan käyttävät koulun luokkien kesken. Heillä omat sopimukset rahan käyttöön luokkien kesken.

Tänä vuonna myönnetty avustussumma on 2 000 euroa.

7§ Koulukuvaus tarjouksen läpikäyminen (LIITE)

Oskari Kola kertoi Frendi valokuvafirman edustajan Matti Vartiainen kanssa käydystä jatkoneuvottelusta.

8§ Riihimäki rallitalkoo 18.1.14 klo 10-13.00

Satu Tase kertoi, että lipunmyyjiä vielä puuttuu 3. Lipunmyynti tarjottiin 4-5 lk oppilaiden perheille. He saavat koko tuoton lipunmyynnistä. Asiasta tiedotettu koteihin Wilman kautta.

Puhuimme asiasta, miksi talkoolaisia vaikea saada ja miten saadaan, kun rahaakin on hyvä saada. Tätä keskustelua jatkamme vielä myöhemmin ja mietimme asiaa. Wilman lisäksi olemme kyselleet vielä muilla keinoilla talkooväkeä.

Lipunmyyntipisteitä on 3, aikuisia tarvitaan vähintään 6. Päätimme saada talkooväen kasaan, koska juttua ei voi enään perua. Paikalla oltava varmaan jo 9.30.

Puffan järjestelyjä hoitaa Satu ja hänen avukseen EKVY:n porukkaa Elina ja Anni. Myymme makkaraa, mehua ja kahvia ja pullaa. Tuotto tulee EKVY:lle.

Rallinjärjestäjältä tullut selkeä ohjeistus miten tulee toimia ja mitä huomioida. Ohjeet toimitetaan talkooväelle, Satu hoitaa asian. Lisäksi Anni sopinut käytännön asioita rallijärjestäjän kanssa ja pitänyt tarvittavia ihmisiä ajantasalla. Loppuviikosta tulee vielä tarkempia ohjeita lipunmyyntipaikoista (reitit vielä salassa) yms. Satu ja Anni hoitaa infoamisen edelleen. Infoa tulee puhelimella ja/tai maililla.

9§ 11.2.14 tapahtuma, Eskon koulun piha ja kenttä.

EKVY:n perinteinen oppilaiden ja perheiden talviulkoiluilta koulun alueella. Koulu ei pidä tuona päivänä omaa turvallisuusteemapäivää, vaan se myöhemmin.

Miia kokoaa tapahtuman asiat ja tiedottaa hallitusta / talkooväkeä. Tsekkauslista tulee myöhemmin hallituksen väelle mailitse. Ohjelman suunnittelee kentälle ja koulun pihaan Laura ja Miia ja muutkin saa antaa ideoita myös! Ulkoliikuntaa, musiikkia, turvallisuusteemaa, puffa, yhdessäoloa.

Olkaa yhteydessä edellä mainittuihin. Tapahtuma on klo 18.00-19.30. Satu Tase kokoaa puffan ja kerää siihen talkooväen. Puffa koulun katoksessa. Makkaraa, mehua ainakin. Kahvi?. Lapset maksutta. Aikuinen maksaa 1e /tuote.

10§ Muut asiat:

1)  Junamatkan tukeminen rahallisesti, oppilaiden käsipalloturnaus Riihimäki.

Päätimme tukea oppilaiden ja opettajien junamatkaa Hikiä-Riihimäki-Hikiä. Summa-arvio n. 70-80 e. Mukaan lähtee n. 30 lasta ja 2 opettajaa. Miia on asiasta Hautaniemen Jukkaan yhteydessä.

2)  Kirjasto Teatterin kiertue, tarjous. Kiertue viikoilla 3-9. Hinta 100e /esitys. Mahdollisuus pitää teatteripäivä koululla. Laadukkaat esitykset paikanpäälle.

Puhuimme asiasta rehtori Hannu Tuurelle kokouksessa ja jätimme infokirjeen hänelle, hän on yhteydessä Teatterin järjestäjään ja sopii käytännön asiat. Tuemme rahallisesti teatteriesityksiä max. 300e summalla.

3)  Disco tulossa 14.3.14 ja keväällä yksi tapahtuma, näistä puhumme seuraavissa kokouksissa. Miia ja Laura päivittää Discon tsekkauslistan ennen seuraavaa kokousta huomioiden saadut palautteet.

4)  Mietittiin heijastinliivien hankintaa talkooväen käyttöön ulkoilutapahtumiin tai talkoisiin. Palataan asiaan.

11§ Seuraava kokous

On jo sovittu aikaisemmin, se on ma 24.2.14 klo 18.00 Eskon koululla.

12§ Kokouksen päättäminen

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 19.41.

Permalink

Vastaa