Ensimmäinen Eskon kyky!

Huhtikuun viimeisenä perjantaina Eskon koulun käytävillä liikkuu iloisennäköistä väkeä värikkäissä päähineissään. Vapun, tulevien lomapäivien ja etenkin Eskon Kyky -kisan jännitys väreilee ilmassa. Koulun sali alkaa olla täynnä. Takarivi on täyttynyt Eskon Kyky -kisaa seuraamaan tulleista vanhemmista. Oppilaat porisevat hassuissa hatuissaan ja esiintyjät jännittävät vuoroaan. Tuomaristo istuu salin etuosassa paikoillaan. 

Kisatuomarit ovat tehtävässään ensimmäistä kertaa. Miltä tuntuu vaativan urakan edellä? -Tää on nyt tämmönen, tiätsä, tämmönen tilanne, Joni Nikula (Miro Hallikas) aprikoi. -Tämmönen tilanne, säestää Michael Monroe (Henry Välimäki). Muut tuomarit Lauri Tähkä (Aleksi Koskinen) ja Elastinen (Jaakko Martin) myhäilevät vieressä. Tuomaristolla ei ole ennakkosuosikkia mutta Elastinen mainitsee, että Supermario kuulostaa hienolta.

Kisa pärähtää käyntiin Kuudennen luokan tyttöjen esittämällä Jenni Vartiaisen  kaihoisalla lemmenlaululla Missä muruseni on. Esitys vakuuttaa  tuomariston. -Tämä nousee Suomen kisailuhistoriassa Granlundin ilmaveivin rinnalle! J. Nikula arvioi. Lavalle astuu Milla Magia ja Avustaja ja yleisö saa nähdä kolme maailman  maagisinta temppua. Milla Magia (Milla Palmu) ja Avustaja (Anni Ojala) ottavat yleisönsä myös sujuvalla lavashowlla. Matsku, siisti suoris päässä keikkuen, paukuttaa uskottavasti Jukkapojan Silkki-räppiä ja saa yleisön taputtamaan ja tuulettamaan mukana. Taran upea huilumaisen kuulas laulu ja toisen luokan tyttöjen Hämä-hämä-häkki kärsivät hiukan teknisistä ongelmista. Runsaan osanoton takia aikataulu on tiukka eikä uusintoihin valitettavasti ole mahdollisuutta. Tehotytöt-taiteilijanimellä esiintyvät Minka, Jemika, Veera ja Emma ovat harjoitelleet Koirakoulu-ohjelman, jonka jälkeen lavalle pörräävät Siili-luokan ”hyönteiset”. Eetu, Senni, Leevi, Vilppu ja varsinkin Vilbert eläytyvät Härnääjät lauluun niin, että ovat surahtaa ja pörähtää lavalta yleisön joukkoon.

Tyttöryhmät esittivät useita erilaisia taidokkaita koreografioita menneiden vuosien suosikkisäveliin. Barbie girl on innostanut toisen luokan Ilonan, Emman ja Tiian hienoon suoritukseen. Sara Rajalan versio samasta kappaleesta saa tuoreutta ja vauhtia breakdancen elementeistä. Neljännen luokan Mimmi ja Hanna ovat harjoitelleet loppuunhiotun tanssin Britney Spearsin säveliin. Tuomariston Michael Monroe luonnehtiikin tyttöjen esitystä räväkäksi! Yläkoululaiset Netta ja Helena myös lauloivat kappaleensa, Oups, I did it again. Loistavaa! huudahti Elastinen tuomaristosta tyttöjen esityksen nähtyään. Rauhallisempiin tunnelmiin siirryttiin Venlan, Mallan ja Miljan Korttitalo-kappaleen myötä. Haikeissa tunnelmissa viivyttiin vain hetki, sillä valokeila siirtyy lavalta alas, mistä löytyy Duo Number One eli Antti ja Saku!  Pojat kajauttavat taatulla taidollaan salin täydeltä We will rock you -sikermän. Viimeiseksi nautitaan viidennen luokan tyttöjen Hennan, Saran, Roosan ja Mimmin tanssin sujuvasta yhteispelistä, joka huipentuu komeaan pyramidiin.

Jukka Hautaniemen rohkaisevasti juontama Kyky-kisa päättyi henkilökunnan esitykseen Jänis ei hyppää pois. Pulleavatsaisen isopupun  rokkaus ja veikeä beatboxaava pupumamma saivat yleisön innostumaan mutta tuomariston Joni luonnehti esitystä vaisusti -Kehityskelpoinen!

Komean kisan päätteeksi osallistujat saivat mukaansa muistoksi osallistumisdiplomin. Kisa oli juhlava päätös talvikaudelle ja lähtösoitto viimeiselle työntäyteiselle koulukuukaudelle. Sehän tämän voimalla vielä jaksetaan viedä hienosti loppuun ennen kesäloman virkistäviä, aurinkoisia päiviä!

Permalink

Vastaa