Käyttäjätasot

Sivustolla on erittäin monipuoliset käyttäjätasot. Kaikki kirjautuneet käyttäjät kuuluvat oletuksena Tilaaja (Subscriber) -tasolle, millä voi kommentoida muiden kirjoituksia.

Seuraavassa on lueteltu kaikki tasot ja oikeudet:

  • Tilaaja (Subscriber): Tilaaja voi lukea ja kommentoida kirjoituksia sekä muokata omaa profiiliaan.
  • Avustaja (Contributor): Avustaja voi edellä mainittujen lisäksi kirjoittaa artikkeleita sekä muokata niitä. Hän ei kuitenkaan voi julkaista kirjoittamiaan artikkeleita itse eikä muokata niitä enää julkaisemisen jälkeen. Oikeus lisätä kalenteriin tapahtumia ja poistaa omia kalenterimerkintöjä.
  • Kirjoittaja (Author): Kirjoittaja voi edellä mainittujen lisäksi myös itse julkaista kirjoittamansa artikkelit. Hänkään ei kuitenkaan voi muokata artikkeleita enää julkaisemisen jälkeen. Kirjoittaja voi myös siirtää tiedostoja blogin palvelimelle. Oikeus lisätä kalenteriin tapahtumia ja muuttaa tai poistaa muiden kalenterimerkintöjä.
  • Päätoimittaja (Editor): Päätoimittaja voi edellä mainittujen lisäksi muokata, poistaa ja julkaista myös muiden kuin itsensä tekemiä artikkeleita (myös jo julkaistuja). Päätoimittaja voi kirjoittaa ja muokata artikkeleiden lisäksi sivuja. Hän voi myös moderoida kommentteja, lisätä ja poistaa kategorioita (blogiartikkeleiden aihepiirejä) sekä hallita linkkilistoja. Toimittaja voi myös lisätä artikkeleihin ja sivuille HTML- ja JavaScript-koodia. Täydet oikeudet kalenteriin.
  • Pääkäyttäjä (Administrator): Pääkäyttäjä voi edellä mainittujen lisäksi muokata sivuston ulkoasua, hyväksyä ja poistaa käyttäjiä sekä muokata näiden tietoja ja ottaa käyttöön uusia toimintoja asentamalla lisäosia.

Oppilaille, jotka haluavat tehdä kirjoituksia, voidaan antaa Avustajan rooli ja vain poikkeustapauksessa Kirjoittajan rooli. Opettajille annetaan joko Kirjoittajan tai Päätoimittajan rooli. Roolit myöntävät sivuston Pääkäyttäjät.

Pääkäyttäjät edellyttävät, että Avustaja tai sitä suuremmat oikeudet pyytävät henkilöt esiintyvät sivustolla omalla nimellään.


Permalink

Vastaa